ФИЛАНД

 
Извонредни материјали
Во потрага по најдобрите решенија избравме производи кои содржат напредни, современи материјали со извонредни својства


SKY CELL


Пена со отворени келии која овозможува континуирано струење на свеж боздух и спречува појава на прашински грини и мувла, душекот останува сув и хигиенски чист. Здравиот сон е загарантиран во текот на целото користење на душекот. Затоа нашите душеците се заштитници на вашето здравје.


ЖИЧАНО ЈАДРО СО ЏЕБОВИ


Технологија која овозможува максимално прилагодување кон телото и движењата во текот на спиењето - исто како да сте на вода. Овозможува забрзан одмор и релаксација на целото тело. Надополнетото искуство на релаксација и чувство на свежина е благодарение на воздушни материјали кои освен комфор овозможуваат и чистота без задржување на мириси или гасови.

BONNEL СПИРАЛИ


Проверена традиционална технологија овозможива одлични ергономски својствa и потпора на телото неопходни за удобен одмор. Душеците кои што се потврди се препорачани за особи со поголема тежина и овозможуваат полесно станување и превенција од проблеми со рбетот.

MEMORY ПЕНА


Симбол на исклучително здрав и релаксирачки сон. Материјал кој е создаден во лабораториите на НАСА за потребите на најдобра заштита и најголем комфор во вселенските летала. Специјалните својства на мемори мената овозможуваат идеално прилагодување кон телото. По станувањето, Memory пената го враќа својот првобитен изглед. Комерцијаната употреба на овој извонреен материјал започнал пред триесетина година и денес претставува симбол за здраво и опуштено спиење .

ECO LATEX

Извонреден материјал со подобрени својства во однос на природниот латекс. После подолго користење собира дури три пати помалку прашина од останатите материјали кои се вградуваат во душеците. Ова ексклузивно својство со подобрени перформанси додатно го забрзува струењето на свеж воздух.

HR (High Resilience) PENA


Пена материјал со најдобар сооднос момѓу цврстина и прилагодливоста - идеална потпора на телото за совршен одмор. Полека се опушта при легнувањето и нежно Ве подигнува кога станувате. Неспоредлив комфор при спиењето.


НАВЛАКИ


Навлаки со тераписки карактеристики. Одберете навлака проткаена со сребрени влакна за релаксација на целото тело или со ALOE VERA екстракт која го подобрува имунитетот.

OEKOTEX 100 sertifikat


Сите ткаенини го поседуваат престижниот европски сертификат OEKO-TEX® 100 – потврда за највискоки стандарди на квалитет.

Актуелно

+
 
 

ФИЛАНД Куманово

Нашата компанија, Ви ги нуди SDREAM производите, најквалитетна опрема за спиење - душеци, наддушеци и перници креирани според најновите научни истражувања за здрав сон, произведени од најквалитетни материјали.

Контакт

  • Адреса 1: с. Биљановце бб, Куманово
  • Адреса 2: ул. Жикица Јовановиќ Шпанац бр.32 Битола
  • Тел: 031/418-781; 075/480-525
  • Е-маил: filandkumanovo@yahoo.com; sales@filand.mk